Het risico op een ongeval met een vrachtwagen kun je verminderen door ladingen goed te zekeren, bijvoorbeeld met spankabels, stangen en antislipmatten. Voor die laatste biedt Philip Vlamynck van Vlamytal een snel en veilig alternatief, de antislipcoating Vlamygrip. Die wordt aangebracht als permanente ladingzekering op de laadvloer. Welk effect dat heeft, zie je in deze video.

Begin dit jaar schreef de Vlaamse regering nieuwe regels uit voor het laden van vrachtwagens, met daarbij striktere instructies voor de zekering van de goederen. Sinds de nieuwe wetgeving in voege is, is het de verlader die de transporteur moet vertellen welke maatregelen hij moet nemen en welke sjormiddelen hij moet voorzien om de goederen correct te laden en te zekeren. Er worden ook frequente controles gedaan en bij inbreuk wachten hoge boetes.

Sneller en veiliger op weg

“Antslipmatten horen daar zo goed als altijd bij”, weet Philip Vlamynck, zaakvoerder van straal- en schilderbedrijf Vlamytal en zelf ook vrachtwagenchauffeur. “Maar het nadeel van die rubberen matjes is dat ze makkelijk verloren gaan en dat het behoorlijk wat tijd vraagt om ze in de juiste positie te plaatsen. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een coating die hetzelfde doet, maar dan permanent en beter. Intussen hebben we bij Vlamytal al zo’n twintig vrachtwagens behandeld met Vlamygrip, met een perfect resultaat. Vlamygrip werd eveneens getest en goedgekeurd door ESTL. De coating is slijtvast, vloeistofdicht, chemisch bestendig volgens EN 13529 en voldoet aan de HACP-norm. Mijn klanten geven zelf aan dat ze nu sneller en veiliger de baan op kunnen, en dat de geluidsoverlast tijdens het laden en lossen aanzienlijk is afgenomen.”

Vlamytal is gespecialiseerd in zandstralen, natstralen, metalliseren en poederlakken.

0475/49 44 47

philip@vlamytal.be

www.vlamytal.be