Na enkele moeilijke jaren vinden bedrijven vandaag weer vlot de weg naar het interimkantoor. Om tijdelijke productiepieken op te vangen en kort op de bal te kunnen spelen, kiezen veel werkgevers in de voedingssector er tegenwoordig voor om exclusief met één partner samen te werken. Dat laat hen toe om extreem lage prijzen af te dwingen. Handig zou je denken, maar toch zijn er aan die manier van werken ook grote nadelen verbonden.

Goedkoop maar kwaliteit is ondermaats

Om aan de vraag van werkgevers te voldoen, put zo’n in house interimkantoor uit een database met snel inzetbare werkzoekenden. De realiteit leert dat die in veel gevallen last minute afhaken – het gevolg van werken met dagcontracten – of dat ze niet aan de eisen naar snelheid en rendement voldoen. De keerzijde van snel en goedkoop is dus minder productief, minder gekwalificeerd en onvoldoende gemotiveerd.

Door die exclusiviteitscontracten zitten veel productiemanagers bovendien met handen en voeten gebonden. Ook al is de kwaliteit van de kandidaten geregeld ondermaats, ze hebben weinig bewegingsruimte om op andere fronten naar de beste kandidaten te zoeken.

Het kan ook anders!

Als partner van de voedingssector trekt Axintor Interim een andere kaart. “We kiezen bewust voor een resultaatsverbintenis met continuïteit”, vertelt zaakvoerster Liselotte Rombaut. “We focussen op buitenlandse werknemers die sterk gemotiveerd zijn om in België aan de slag te gaan. Zeer kort op de bal spelen, is voor ons geen essentie. We brengen voedingsbedrijven in contact met kandidaten met de juiste drive, vaardigheden en ervaring om vlot mee te kunnen draaien in de productie. Dagcontracten zijn niet aan de orde. Onze uitzendmedewerkers werken een werkweek van minstens 38 uur.”

Die manier van werken valt duidelijk in de smaak bij de klanten. Zo blijkt uit de getuigenis van Dominiek Segaert, productiemanager Noble Chocolates in Veurne: “Al sinds 2009 komt er een ploeg inpakkers met ervaring in de voedingssector om ons piekseizoen op te vangen. De buitenlandse arbeiders die Axintor Interim selecteert, kunnen het werktempo van onze productie vlot aan. We zijn zeer tevreden over onze samenwerking. Als extra service heeft Axintor Interim zelfs onze onthaalbrochure vertaald, zodat deze gemotiveerde arbeidskrachten zich 100 procent op ons productieproces kunnen focussen. Dit zorgt voor een verhoogd rendement.”

Heeft u in uw voedingsbedrijf productiepieken? Wilt u die opvangen met extra uitzendmedewerkers die van aanpakken weten? Praat eens met Axintor Interim, want we hebben een unieke oplossing voor u.

Binnen de West-Vlaamse uitzendmarkt is Axintor Interim de specialist in het vinden van buitenlandse arbeidskrachten. We houden kantoor in Veurne, Roeselare en binnenkort ook in Ieper.

058 62 02 00

info@axintor.be

www.axintor.be