Zowat alle bedrijven in West-Vlaanderen smeken dezer dagen om techniekers en ingenieurs. Ook Verstraete Enterprises is continu op zoek naar kraanmannen, elektriciens en werfleiders. Met de hulp van uitzendkantoor Axintor Interim richt het zijn pijlen nu ook op het buitenland. Mét succes.

Nu het economisch beter gaat en bedrijven weer volop aanwerven, steekt een nieuw probleem de kop op. Schaarste! Zeker in West-Vlaanderen is de vraag naar nieuwe medewerkers zo groot dat er amper nog kandidaten te vinden zijn. Om hun vacatures toch in te kunnen vullen, lonken sommige bedrijven intussen zelfs naar het buitenland. Verstraete Enterprises bijvoorbeeld dat gespecialiseerd is in elektrotechniek, haalde via uitzendkantoor Axintor Interim al verschillende Polen, Roemenen en Spanjaarden in huis. “Bijna alle vacatures die wij hebben zijn knelpuntvacatures. Het is zeer moeilijk om personeel te vinden”, bevestigt HR-manager Katrien Thollebeek. “We worden gedwongen om creatief te zijn en onze grenzen te verleggen.”

Grondige screening

Voor hun buitenlands avontuur kan Verstraete rekenen op de expertise van Vilma Paltanaviciute, consulente bij uitzendkantoor Axintor Interim. “Sinds eind 2014 zit ik geregeld met Katrien samen om de vacatures te bespreken. Wanneer de eisen duidelijk zijn, spreken wij onze selectiepartners in Hongarije, Polen, Litouwen, Spanje… aan en gaan zij voor ons op zoek naar mogelijke matches. De uiteindelijke screening van de kandidaten doen we zelf, en altijd heel grondig. Welke ervaring heeft de kandidaat al? Zit de motivatie goed? Spreekt ie voldoende Frans of Engels? Pas wanneer wij zeker zijn, stellen we de kandidaat aan het bedrijf in ons land voor.”

Dat de aanpak van Axintor Interim professioneel is, kan Katrien volmondig bevestigen. “In tegenstelling tot andere kantoren krijgen we bij Axintor Interim altijd de kans om zelf met de kandidaat te bellen of te skypen. Dat apprecieer ik. Niet alleen krijgen we zo een duidelijke zicht op zijn capaciteiten en talenkennis, we kunnen de verwachtingen aan beide kanten beter op elkaar afstemmen, wat de kans op succes doet toenemen.”

Dagelijkse opvolging

Zodra de deal is beklonken, organiseert Axintor Interim het vervoer en de tijdelijke verhuis naar België. Ook nadien blijft het de uitzendkracht van nabij volgen. Vilma: “We onderhouden met beide partijen een nauw contact. Op die manier kunnen we snel ingrijpen als er iets onverwacht gebeurt.” Katrien deelt die ervaring. Zij hangt bijna dagelijks aan de lijn met Axintor Interim, over de mogelijk nieuwe aanwervingen maar ook om de bestaande samenwerkingen te evalueren. “Welke vraag ik ook aan Axintor Interim stel, ik krijg altijd onmiddellijk antwoord. De service is uitstekend.”

Ook de uitzendkrachten zelf reageren tevreden. “Velen hebben hier intussen zelfs een vast contract gekregen”, vertelt Vilma. “Voor alle partijen is dat fantastisch nieuws.”

Binnen de West-Vlaamse uitzendmarkt is Axintor Interim de specialist in het vinden van buitenlandse arbeidskrachten. We houden kantoor in Veurne, Roeselare en binnenkort ook in Ieper.

058 62 02 00

info@axintor.be

www.axintor.be