Met nog eens een tiental extra leslokalen en enkele honderden nieuwe opleidingen zet SBM Bedrijfsopleidingen zijn steile opmars in Vlaanderen verder. In Gent is de opleidingscapaciteit intussen verdubbeld; in Brugge komt er tegen 2019 een nieuwbouw bij.

2.200 nieuwe cursisten, 350 nieuwe opleidingen

SBM Bedrijfsopleidingen is aan serieuze groeispurt bezig. Alleen al op de campus in Gent kwamen er op één jaar tijd 2.200 nieuwe cursisten en 350 nieuwe opleidingen bij. De sterke positie van SBM in West-Vlaanderen dijt daarmee naar Oost-Vlaanderen uit. De komende jaren investeert de organisatie verder om ook voor de werkgevers in andere Vlaamse provincies een ruim en actueel opleidingsprogramma aan te bieden. “Want net daar ligt onze sterkte”, reageert directeur Chris Jonckheere. “SBM biedt werknemers een brede waaier aan kwaliteitsvolle opleidingen aan, zowel generalistisch als zeer gespecialiseerd. We voorzien salestrainingen, maar evengoed kunnen we werknemers uitleg geven over de juridische aspecten bij het gebruik van drones. Ondernemingen beschouwen ons als een one-stop-shop, waar ze met allerlei mogelijke opleidingsvragen en -noden terecht kunnen.”

Tool om competenties te screenen

Andere troef: werkgevers kunnen bij SBM een opleidingsprogramma op maat laten uitwerken. Aan de hand van een screeningstool brengt SBM de kennis en kunde van de werknemer in een bepaald domein in kaart, om vervolgens een cursus aan te bieden die op zijn behoeften is afgestemd. “Die aanpak maakt ons uniek in Vlaanderen”, zegt Jonckheere. “We kunnen in de diepte duiken, maar ook helemaal vanaf nul beginnen. Voor bedrijven die bijvoorbeeld moeite hebben om geschoolde technische medewerkers te vinden – en dat zijn er heel veel in Vlaanderen – is dit een welkome oplossing. Vandaar ook dat SBM zo sterk groeit. Wij helpen bedrijven om medewerkers bij te scholen en soms zelfs helemaal om te scholen. Wij brengen levenslang leren in de praktijk.”

Nieuwe leslokalen

Dat laatste zou de komende jaren nog beter moeten lukken, want SBM breidt het aantal leslokalen gevoelig uit. Zo zijn er sinds september al acht extra lokalen in gebruik genomen in Gent. En ook voor Brugge liggen er grootse plannen op tafel. Op beide campussen investeert SBM bovendien in een bijdetijds IT-lokaal voorzien van de laatste nieuwe technologieën. “We rusten die lokalen uit met performante apparatuur zodat ook met zware software zoals voor data mining, cyber security of blockchain gewerkt kan worden. Op die manier kunnen we ook voor de IT-professionals een echte meerwaarde betekenen. Die vraag leeft heel duidelijk bij werknemers en bedrijven”, aldus Jonckheere. De campus in Brugge krijgt verder nog een nieuw cafetaria en een onthaalgebouw van 1.300 m². Die nieuwbouw zou tegen 2019 klaar moeten zijn

De bedrijfsopleidingen en -trainingen uit het open aanbod van SBM bieden een praktische oplossing voor al uw opleidingsvragen.

info@sbmopleidingen.be

www.sbmopleidingen.be/