In een wereld die almaar sneller draait, is het belangrijk dat je zo efficiënt mogelijk te werk gaat. Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Switch Business heeft een hele reeks digitale tools in de aanbieding waarmee jij en je werknemers vanzelf een versnelling hoger schakelen.

Switch is aan een gestage opmars bezig. Met 320 werknemers en dertig winkels verspreid over het ganse land – onder meer in Oostende – mag het zich de grootste Apple Premium Reseller van België noemen. “Niet alleen particulieren, ook steeds meer bedrijven vinden de weg naar Switch om hun IT-infrastructuur te laten vormgeven”, vertelt Niels Vynckier, Business Sales Developer voor West-Vlaanderen. “Soms is het één afdeling, soms is het de hele onderneming die voor Apple kiest. Wij leveren en installeren de toestellen, ondersteunen de eindgebruikers en nemen het IT-beheer volledig op ons. Voor onze businessklanten zijn we een onestopshop. We beperken ons niet tot de verkoop, maar zijn een IT-partner in de brede zin van het woord.”

Beter samenwerken

En dat is niet alles. Want Switch Business laat zijn klanten ook kennismaken met een ruim aanbod digitale tools, die hen efficiënter, makkelijker en beter laten werken. Niels: “Vertel me waar jullie tegenaan lopen’, is de vraag die ik aan al mijn klanten stel. Bijna altijd kan ik hen een oplossing voorstellen, welk verhaal ze ook hebben. Op de markt zijn er vandaag zoveel goeie, eenvoudige tools beschikbaar dat het zonde is dat veel bedrijven ze niet kennen en gebruiken. Daar brengen wij verandering in.”

Niels haalt er het voorbeeld van een bouwbedrijf bij. “Hoe vaak gebeurt het niet dat architecten en aannemers met verschillende versies van bouwplannen aan het werken zijn en daardoor fouten maken? Al die ellende kun je vermijden door iedereen met de app Aproplan te laten werken. Die toont altijd de laatste versie van de plannen en maakt het mogelijk om de werken in detail te documenteren. Samenwerken is zo heel eenvoudig.” Iets gelijkaardigs bestaat er voor de collega’s van de sales: Showpad. Vanop één centraal en beveiligd platform kunnen de marketeers alle communicatiemateriaal onder de verkopers verdelen. “Nieuwe prijslijsten heb je met enkele kliks toegevoegd”, vertelt Niels. “En met een pushbericht breng je alle teamleden snel op de hoogte. Ook handig: verkopers die met een tablet werken, moeten niet meer met brochures of een laptop zeulen. Ze gaan simpelweg naast hun klant zitten en tonen filmpjes, documenten en presentaties vanop een en hetzelfde scherm.”

Digitale transformatie

In de toolbox van Switch Business zitten alles bij elkaar enkele tientallen tools. Sommige zijn aan een specifieke sector gelinkt, andere zijn voor iedere business geschikt. “Er is altijd wel iets waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen”, ervaart Niels. “En klanten staan er doorgaans ook wel open voor. Mijn missie noem ik geslaagd als ik merk dat de ene collega de andere begint te overtuigen van de voordelen van de tool. Dat ze zelf zeggen: ‘Daar moeten we eens naar kijken, daar kunnen wij iets mee.’ Dan weet ik dat de digitale trein écht kan vertrekken.”

Switch Business is het centrale aanspreekpunt voor al jouw IT-noden.

03 2134680

nielsvynckier@switch.be

www.switch.be/business/