Aflossing van de wacht bij Voka

Michel Delbaere zette zijn stempel bij Voka

Michel Delbaere zette zijn stempel bij Voka

Vandaag vindt de aflossing van de wacht plaats bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. West-Vlaming Michel Delbaere geeft in Brussel de fakkel door aan Limburger Paul Kumpen. Premier Charles Michel heeft zijn aanwezigheid toegezegd.
Het voorzitterschap van Voka is een mandaat voor drie jaar. Michel Delbaere, CEO en eigenaar van diepvriesbedrijf Crop’s in Ooigem, heeft zich geprofileerd als een voorzitter die de politieke autoriteiten voortdurend heeft gewezen op haar grote verantwoordelijkheden tegenover het bedrijfsleven. De tax shift, weliswaar in een afgeslankte vorm, is er gekomen onder druk van Delbaere en Co. Ook de lastenverlaging voor bedrijven stond hoog op de politieke agenda en wierp vruchten af, zij het niet zoveel als gewild. Volgens Delbaere is er sowieso een groot verschil in beleid tussen wat de regering-Di Rupo deed en wat de huidige regering van premier Charles Michel realiseert. Bij zijn afscheid benadrukt Michel Delbaere dat de regering, zowel de Vlaamse als de federale, alles in het werk moet stellen om de concurrentiepositie met de andere EU-landen veilig te stellen. “Dat moet nu de absolute prioriteit zijn,” aldus Delbaere.
De dagdagelijkse leiding van Voka berust de komende jaren in handen van de West-Vlaamse jurist Hans Maertens uit Lichtervelde, die deze zomer Wevelgemnaar Jo Libeer, en eveneens jurist,  kwam opvolgen. (KC)