Omer-Jean Vander Ghinste investeert dankzij Omer

Omer-Jean Vander Ghinste investeert dankzij Omer

De Bellegemse brouwerij Vander Ghinste schrijft een nieuw hoofdstuk in haar lange geschiedenis (120 jaar traditie). Gezien het groeiend succes van het blonde speciaalbier Omer en gezien de groei van de export, moet er geïnvesteerd worden in bijkomende capaciteit. Daarom komt er een nieuwe brouwzaal bij (goed voor 6 miljoen euro) en wordt er ook geld vrij gemaakt voor logistieke ondersteuning.
De uitbreiding vindt plaats op de hoofdzetel in Bellegem.

Op vijf jaar tijd is de export gestegen van 4 procent naar tien procent van de globale omzet. Het blonde bier van hoge gisting Omer, een commercieel kassucces, verovert nu ook meer en meer het buitenland. De Nederlandse keten Albert Heijn is een vaste afnemer van het bier. Maar ook in Frankrijk, Portugal, Italië, Spanje, Japan en China heeft het Bellegemse speciaalbier van 8 graden al zijn weg gevonden.
Rond de eeuwwissel was de West-Vlaamse brouwersgroep goed voor een omzet van 7 miljoen euro. Vandaag spreken we over grosso modo 20 miljoen euro en over een productie van circa 90.000 hectoliter. In Bellegem werken zo’n 50 mensen. CEO Omer-Jean Vander Ghinste vertegenwoordigt de vierde generatie van het familiale brouwersgeslacht.

In het Kortrijkse strijden twee familiale en onafhankelijke brouwerijen al jarenlang voor de titel van vaandeldrager: Vander Ghinste en de brouwerij De Brabandere uit Bavikhove. Qua volume (aantal hectoliters) is De Brabandere bijna dubbel zo groot.

(KC)