66 West-Vlaamse bedrijven zetten de deuren open

open-bedrijvendagZondag vindt de klassieker “Open Bedrijvendag” plaats. Het is het grootste eendagsevenement van België en vindt telkens plaats op de eerste zondag van oktober. Honderden bedrijven over heel Vlaanderen zetten de deuren open voor een geïnteresseerd publiek, jong of oud. Bezoekers krijgen de kans om te ontdekken hoe zijn of haar favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven te werk gaan, welke vacatures eventueel beschikbaar zijn, waar de buurman werkt, met welke principes de bedrijfsleiding door het leven stapt, enzovoort enzovoort. Een interessant weetje misschien: in Hooglede, op de site van Avantis, stellen tien bedrijven uit uiteenlopende sectoren zich samen voor.

In West-Vlaanderen nemen een kleine zeventig bedrijven deel aan het event dat jaarlijks de grote massa trekt. Daar zit een fraaie mix in: kleine kmo’s maar ook grotere bedrijven. Volgens Voka West-Vlaanderen (dat in Kortrijk ook zelf zijn deuren openzet) heeft de Open Bedrijvendag ook één grote bedoeling: het event moet met name het belang van de maakindustrie (productie) in onze contreien duidelijk in de verf zetten. Uit een recente studie bleek dat de industrie in heel Vlaanderen op zijn retour is, in vergelijking met de jaren zeventig en tachtig.

Open Bedrijvendag wordt aangestuurd door en is een initiatief van Roularta Media Group (50 procent), het Roeselaarse eventbureau Twice (25 procent) en Voka (25 procent). (KC)