Nog even en West-Vlaanderen krijgt er een belangrijke verkeersader bij. Binnen enkele weken moet de A11-puzzel er effectief liggen. De gloednieuwe A11 verbindt de Zeehaven van Brugge met het binnenland. Hiermee komt er een einde aan zes verschillende werfzones waar niemand kon naast kijken. De beslissing om de A11 aan te leggen kwam er onder impuls van toenmalig verkeersminister Hilde Crevits. Dat de A11 nu bijna in gebruik kan genomen worden, is goed nieuws voor de bedrijven en voor al wie woont en werkt in Brugge, Knokke-Heist, Damme en de ruime omgeving.

De A11 zorgt niet alleen voor een vlotte verbinding tussen Brugge en Knokke-Heist maar maakt ook de Zeehaven van Brugge beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid omdat havenverkeer en lokaal verkeer van elkaar worden gescheiden. Dit zou ook moeten leiden naar een betere leefbaarheid en woonkwaliteit van de regio. Het lokale verkeer kreeg immers ook nieuwe verbindingswegen en veilige fietsroutes brengen fietsers op een aangename manier naar de verschillende polderdorpen. Ook het kusttoerisme moet er wel bij varen en dan wordt in de eerste plaats gedacht aan de toeristen die vlotter naar en van de oostkust moeten rijden.

De A11 zal, aan de vooravond van de definitieve openstelling, op een unieke manier worden vrij gegeven. Na een lange periode van werken en hinder mag de A11 op zaterdag 26 augustus worden ingereden door fietsers. Via oude en nieuwe fietspaden en –tunnels doorkruis je het mooie polderlandschap en ontdek je de pas aangelegde faunapassages. Ook het kraakverse asfalt van de A11 kan worden ervaren, net als de beweegbare brug die de snelweg kruist.