Accent predikt expansie

Accent opent 41 nieuwe kantoren

Accent opent 41 nieuwe kantoren

Het uitzendbedrijf Accent gaat er bijzonder ambitieus tegenaan met de opening van tientallen nieuwe kantoren, 41 om precies te zijn. West-Vlaanderen krijgt ruim zijn deel van de koek met enkele kantoren extra. Dit zou ook goed nieuws moeten zijn voor de tewerkstelling. Het uitzendbedrijf wil zelf ook zijn personeelsbestand over heel België opkrikken van 950 naar 1050. In 2014 tekende Accent voor een omzet van 280 miljoen euro en bleek het sneller te groeien dan de rest van de markt. Dit kan te maken hebben met het concept waarbij -na de instap via uitzendarbeid- steevast gemikt wordt op vast werk
Accent heeft zijn roots in West-Vlaanderen, en meer bepaald in Roeselare. Begin de jaren negentig werd het in een toen nog ontluikende markt opgericht door gewezen Manager van het Jaar Aimé Desimpel, in samenwerking met West-Vlamingen Conny Vandendriessche en Philippe Cracco. De voorbije twintig jaar groeide de keten als kool. Met de 41 nieuwe kantoren er bij, zal de groep in België liefst 251 bureaus tellen.
De tandem Vandendriessche-Cracco verkocht in 2012 de meerderheid van de aandelen aan het Franse investeringsfonds Naxicap. Conny Vandendriessche bleef als minderheidsaandeelhouder en bestuurder wel aan boord. Cracco van zijn kant stapte helemaal uit en ging voor nieuwe uitdagingen. Zo kocht hij eerder dit jaar het uurwerkmerk Rodania. (KC)