Uitzend- en selectiebedrijf Accent uit de groep House of HR pakte eerder al uit met de succesvolle app “SWOP” die de drempel om te solliciteren fors verlaagt. Nu lanceert Accent met “NOWJOBS” een nieuwe app die tegelijk sterk inspeelt op de verdere digitalisering van de rekruteringsmarkt, de noden van iedereen die snel een centje willen bijverdienen en de behoeften van de horeca- , event- en retailsector die vaak snel tijdelijke personeelstekorten moeten opvangen.

SWOP moest jobzoekers in staat stellen om snel een selfie en een video op te laden en door een aanbod van 6.000 vacatures te swipen. Accent trekt nu de lijn door met een nieuwe app die jongeren op dezelfde manier de kans biedt om heel snel een tijdelijke job te vinden. “Vaak hebben studenten en jongeren nu geld nodig om concerttickets te kopen, een onverwacht reisje te boeken of om allerlei andere leuke dingen te doen”, zegt Peter Ingelbrecht, general manager van NOWJOBS. “Onze nieuwe applicatie stelt hen in staat om snel door het aanbod van tijdelijke jobs te scrollen en vandaag nog te gaan werken.” Bovendien speelt Accent met de nieuwe app naadloos in op de steeds nadrukkelijkere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Steeds meer jongeren combineren ook hun studies met tijdelijke jobs. In het vierde kwartaal van 2016 waren er al 245.000 jobstudenten actief. Wettelijk mogen ze nu 475 uur per jaar werken. Voorts hadden 180.000 mensen meer dan één job en waren er 20.000 mensen met een flexijob. Dat aantal zou volgens prognoses dit jaar stijgen tot 80.000. “Het is duidelijk”, zegt Eline David, marketing manager NOWJOBS, “dat de arbeidsmarkt sterk gewijzigd is en nood heeft aan een andere aanpak. Met NOWJOBS spelen we daar op in.”

Accent zegt dat het met de app niet enkel de kandidaten die anders en flexibeler willen werken, maar specifiek ook de retail-, horeca- en de eventsector wil bereiken. Daar moeten ook snel mensen kunnen ingezet worden om last minute zieken te vervangen of om verwachte en onverwachte piekmomenten op te vangen. NOWJOBS wil ook een snelle en correcte afhandeling garanderen. De app voorziet immers ook in de mogelijkheid om meteen een duidelijk contract te maken en om ervoor te zorgen dat de prestaties de dag nadien al vergoed worden.