ADMB-prijzen voor HR-beleid en preventie op het werk

201511_ADMB_AWARD-1

Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (Provikmo) al voor de vijftiende keer de ADMB-awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de prijzen weg. Bij de professionals mochten Ilse Jansoone (Digital Agency Wijs) en Philippe Peeters (Dienstenbedrijf BOD) een award in ontvangst nemen. Met deze jaarlijkse awards  zetten Groep ADMB en Provikmo het belang van een inspirerende samenwerking tussen deskundigen, academici en ondernemers in de verf. Een onafhankelijke vakjury gaat op zoek naar professionals die met hun HR- of preventiebeleid een duidelijke meerwaarde bieden voor hun bedrijf of organisatie. Maar ook studenten die een innoverend eindwerk over een HR- of preventiethema schreven komen in aanmerking voor een award.

 

Bij de professionals in de categorie preventie en welzijn ging de ADMB-award naar Philippe Peeters van Dienstenbedrijf BOD uit Bredene. De jury prees het project “Een geïntegreerd veiligheidsbeleid binnen een dienstencheque-onderneming” als toonaangevend en origineel. Via een vernieuwende aanpak slaagde het bedrijf er onder meer in het absenteïsme en de arbeidsongevallen merkelijk terug te dringen.

Ilse Jansoone van het Gentse Digital Agency Wijs kreeg uit de handen van Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Groep ADMB, de prijs voor HR in de categorie professionals. “Met het project Engage slaagde Ilse erin een geïntegreerd HRM-beleid strategisch te positioneren binnen het bredere beleid van haar organisatie”, aldus Philip Van Eeckhoute. “Zo maakte ze het mogelijk om structurele veranderingen op een positieve manier te benaderen, met participatie van én respect voor alle medewerkers.” (KC)