De Bredense ondernemer Masud Eshaghzey (43), van Afghaanse afkomst maar sinds 1993 sterk geïntegreerd, lanceert een gloednieuw platform om digitale post te versturen en te ontvangen. “Met Tildepost wil ik komaf maken met de grote hoeveelheden spam en virussen in gewone e-mail”, vertelt Masud. Tildepost is een platform om digitale post te versturen en te ontvangen: van uitnodigingen en brieven tot facturen en digitale aangetekende brieven. Klassieke e-mailsystemen zijn vaak overbelast en raken verzadigd. “Ons platform is – in tegenstelling tot gewone e-mail – 100 procent virusvrij, omdat we enkel met pdf’s werken”, zegt Massud. “Een bijkomend voordeel is dat je de brieven die je ontvangt, op een overzichtelijke manier kunt bijhouden. Andere online platformen voor facturen – denk maar aan Doccle en Zoomit – zijn gelinkt aan de bedrijven die met die systemen werken. Bovendien heb je als klant tientallen accounts, gebruikersnamen en paswoorden nodig, waardoor het moeilijk wordt om een overzicht te bewaren op al je briefwisseling. En je kan via die diensten zelf niets versturen.”

Tildepost centraliseert al je digitale brieven met de modernste technologieën. Je krijgt als gebruiker één uniek postadres, dat je kan aanmaken via een beveiligd protocol. Eén persoon kan maar één postadres hebben. Een brief opstellen kan met een sjabloon, of je importeert je eigen document. Je moet geregistreerd zijn om iets te versturen en vóór je verstuurt, moet je aangeven om wat voor type post het gaat. “Op die manier kunnen we spam filteren en meteen verwijderen”, vertelt Masud. “Met het systeem zal je binnenkort ook aangetekende brieven digitaal kunnen versturen, een primeur in ons land.”

Masud ging het nieuwe platform al voorstellen op het kabinet van Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda. “Zijn kabinetsmedewerkers waren enthousiast: ze vonden het een uniek systeem en waren onder de indruk van de technologie”, zegt de oprichter van Tildepost. Tildepost is zowel beschikbaar voor particulieren als voor bedrijven. Het systeem is toegankelijk via www.tildepost.com of via de mobiele app. Van Tildepost een wereldwijd platform maken, dat is de ultieme ambitie van Masud. “We gaan ons niet beperken tot Bredene”, zegt hij. “We willen Tildepost zo goed en zo snel mogelijk verspreiden. We kunnen miljoenen mensen gelukkig maken door al hun belangrijke post op één plaats te centraliseren. Ik geloof er honderd procent in.”