Aflossing van de wacht bij familiebedrijf Valcke

valckeBij Valcke Group, een onderneming van de familie Valcke uit Wevelgem, is de toekomst verzekerd. Het echtpaar Luc Valcke-An Maes, dat de tweede generatie vertegenwoordigt, geeft de fakkel door aan zoon Henri Valcke. Laurent Valcke, de oudste zoon, neemt enkele van de bowlingcentra in eigen beheer over. Hun zus, Hélène, woonachtig in Zwitserland, is niet actief in het familiebedrijf. “Henri is klaar om het management over te nemen en naast de verantwoordelijkheid ook de risico’s te nemen als nieuwe eigenaar”, zegt vader Luc Valcke. De opvolger noemt zichzelf erg gemotiveerd en wil het motto van de familie zeker behouden: niet de grootste maar wel de beste proberen te zijn.

Henri Valcke maakte in 2004 zijn opwachting in het familiebedrijf en de entertainmentgroep. Hij was er actief op alle echelons en in diverse functies: van installateur, magazijnier en technicus tot verkoper en verkoopdirecteur. De laatste jaren werkte hij actief mee op het niveau van het algemeen management.

Nadat Lucien Valcke in 1966 Bowling Kentucky in Wevelgem opende, richtten Luc Valcke en An Maes in 1983 Valcke Group op onder de naam Import-Export Valcke en dit als toeleverancier van bowlingmateriaal voor West-Europa namens het Amerikaanse Brunswick. Later werd de familie Valcke mits samenwerking met een andere Amerikaanse groep (Life Fitness) ook actief in de fitnesswereld, als leverancier en distributeur van fitnessmateriaal. De Valcke Group combineert de dynamiek en de flexibiliteit van een typisch West-Vlaams familiebedrijf met de kracht van een groot bedrijf dat kan rekenen op de steun van grote wereldmerken zoals het Amerikaanse Brunswick Bowling en Life Fitness.”Dit zorgt ervoor dat we vrij dicht bij onze klanten staan,” aldus Luc Valcke. (KC)