agristo-wielsbeke-2In aanwezigheid van Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering en Jan Stevens, burgemeester van Wielsbeke, werd de werf van Agristo in Wielsbeke symbolisch geopend en werden de plannen onthuld. De producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten is klaar voor zijn volgende stap in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit. In maart 2016 kocht Agristo de voormalige site van Unilin in Wielsbeke. Op deze vestiging komt een volledig nieuwe productielijn, samen met nieuwe verpakkingslijnen en de noodzakelijke opslagruimte, goed voor een investering van 100 miljoen euro en 100 directe jobs. Tegen eind 2017 moet de nieuwe vestiging in Wielsbeke volledig operationeel zijn, wat op termijn een productiestijging van 50 procent zal betekenen. Bij het invullen van deze site zal Agristo meteen ook toonaangevend zijn op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie. Het bedrijf ziet ook heel wat potentieel in de River Terminal in Wielsbeke, om van daaruit een deel van de export te organiseren, zoals Agristo dit ook al doet in Tilburg met de Barge Terminal Tilburg.

Geert Bourgeois toonde zich opgetogen over de plannen en het groeitraject van Agristo: “Agristo verankert zich zo verder als toponderneming in de aardappelverwerkende sector in West-Vlaanderen,” aldus de Vlaamse minister-president. “Het bedrijf geeft blijk van vertrouwen in de toekomst en in de economische groei. Bovendien investeert Agristo op een duurzame manier: de oude site van Unilin wordt opnieuw in gebruik genomen, voor het productieproces zal gezuiverd water van de Leie gebruikt worden en afvalstoffen worden gerecupereerd voor veevoeder en als grondstof voor de papiernijverheid.”

Tegen eind 2017 moet de vestiging in Wielsbeke volledig operationeel zijn. “Begin volgend jaar zal de verpakkingsafdeling al opstarten, waarvoor wij nog nieuwe medewerkers zoeken”, aldus Kristof Wallays, productiedirecteur bij Agristo. “Er zijn 100 vacatures beschikbaar binnen het bedrijf, verspreid over de verschillende afdelingen en vestigingen. Om deze snel en goed in te vullen zijn wij in juli gestart met een rekruteringscampagne. We willen met deze campagne de mensen warm maken om deel uit te maken van ons team.” Het bedrijf organiseert op 30 september en 1 oktober een Jobdag op de terreinen in Wielsbeke. Agristo, een dynamische familieonderneming, is gespecialiseerd in het produceren van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten. Sedert de oprichting in 1986 door de families Raes en Wallays, is de productiecapaciteit gestegen tot 400.000 ton afgewerkt product per jaar, wat in 2015 resulteerde in een omzet van 292 miljoen euro. Agristo telt een 450-tal medewerkers, verdeeld over de vestigingen Harelbeke (hoofdzetel), Nazareth en Tilburg. Het ruime assortiment aan frietjes, aardappelschijfjes, nootjes, kroketten, wordt geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld. (KC)