Accountants-en advieskantoor Alaska heeft een samenwerking bezegeld collega Kantoor Huyghe. Kantoor Huyghe verandert op termijn haar naam in ‘Alaska Roeselare-Ieper’. De Alaska Groep heeft een Vlaamse strategie.

Voortaan zullen er in West-Vlaanderen vestigingen van Alaska zijn in Kortrijk, Brugge, Ieper en Roeselare. Dat maakt van het accountantsbedrijf een sterke speler in de provincie. Kantoor Huyghe wordt de Ieperse en de Roeselaarse poot van de Alaska Groep en dit onder leiding van Marty Vankemmel en Marnix Veracx. Gelijktijdig
wordt Huyghe ook de landbouwspecialist binnen de nieuwe groep, vermits het -naast een afdeling KMO en vrije beroepen- ook al jaren een ‘landbouwcel’ heeft.
Alaska groeit sterk en doet dat niet alleen op de thuismarkt in West-Vlaanderen. Het is een economisch samenwerkingsverband van accountants- en adviesorganisaties in heel Vlaanderen, met dus ook ankerpunten in Brussel (Wemmel), Gent en Hasselt.
De dienstverlening van Alaska beperkt zich niet tot boekhouding en fiscaliteit. Vandaag verlangen bedrijven veel meer. Zij kunnen bij Alaska ook terecht voor juridisch advies, fiscaal advies, BTW, begeleiding bij overname, successie-en pensioenplanning, subsidies, enzovoort. Kortom: voor bijna alle vragen waarmee een ondernemer geconfronteerd wordt zoekt Alaska een oplossing. Door de schaalgrootte is het mogelijk de snel veranderde wetgeving op te volgen. Alaska is ook lid van de internationale organisatie PrimeGlobal (www.primeglobal.net) en kan dus ook grensoverschrijdende dossiers aanpakken.
De Alaska Groep claimt dat ze nu het volledige segment van ondernemers bedient, zijnde eenmanszaken, KMO’s, vrije beroepen, VZW’s en landbouwers. Er werken 90 mensen voor de Alaska Groep. De West-Vlaamse kantoren tellen samen 65 medewerkers.