GISTEL – Het nog jonge makelaarsbedrijf Albert Vastgoed pakt uit met een opmerkelijke stunt. Het belooft aan verkopers 1.000 euro voor elke woning die niet wordt verkocht binnen de zes maanden. 

Albert Vastgoed is een jonge vastgoedgroep die in korte tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde in Oost- en West-Vlaanderen. Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs zijn de drijvende krachten achter de groep: “Wij hebben beiden een achtergrond in het makelaarsberoep en beslisten in 2015 om een nieuw verhaal te schrijven”, zegt het duo. “Met Albert Vastgoed creëerden we een nieuw concept, waarbij persoonlijk contact en vertrouwen centraal staan. We hebben dan ook geen klassieke kantoren, maar livings waar we onze klanten ontvangen. Tegelijk zetten we volop in op digitale marketing om ons aanbod te promoten.”

De vastgoedgroep Albert Vastgoed pakt voortaan uit met een garantie bij de verkoop van een woning. Ze gaat de uitdaging aan met elke verkoper om de woning binnen de zes maanden te verkopen. Als dat niet lukt, krijgt de verkoper 1.000 euro. Het is opnieuw een initiatief waarmee de jonge vastgoedgroep innovatie brengt in de vastgoedsector. Die aanpak werpt zo te zien ook zijn vruchten af. Albert Vastgoed telt inmiddels ‘livings’ op 8 locaties en werkt aan verdere uitbreiding van zijn netwerk in heel Vlaanderen. Omwille van zijn innovatieve aanpak werd het jonge bedrijf vorig jaar door CIB, de Confederatie van Vlaamse vastgoedmakelaars, genomineerd als ‘Vastgoedbelofte van het jaar’.

Wedden dat?

De actie onder de noemer ‘Wedden dat we uw woning verkopen binnen de zes maanden?’ is een unicum in de Vlaamse vastgoedwereld. “Het opzet mag ludiek klinken, maar we menen wel wat we zeggen”, aldus de zaakvoerders. “Wij halen alles uit de kast om voor de panden in ons aanbod binnen de kortst mogelijke termijn een koper te vinden, zowel digitaal als in ons netwerk. Om te bewijzen dat we erin geloven, gaan we deze weddenschap aan met onze klanten.”