Alliance bundelt krachten tussen topresto’s

Patrick Empire (2)Het Brugse restaurant “Patrick Devos” van meesterkok Patrick Devos, heeft zich aangesloten bij het netwerk Alliance. Dit netwerk is een Belgisch verlengstuk van een oorspronkelijk Nederlands initiatief. Het groepeert culinaire restaurants die samenwerken en gezamenlijk ook initiatieven ontplooien. De grootste gemene delers zijn: kwaliteit, passie voor en beleving van gastronomie. Aan West-Vlaamse zijde is de Brugse zaak de enige vertegenwoordiger binnen Alliance. Het lidmaatschap van een Alliance-restaurant mag beschouwd worden als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring.

Naast het Brugse restaurant zijn aan Belgische zijde ook nog volgende restaurants lid van de culinaire organisatie: De Pastorie uit Lichtaart, Hofke van Bazel uit Bazel, La Source uit Lanaken, De Kristallijn uit Genk en Vivendum uit Dilsem-Stokkem.

De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique bijna 50 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. (KC)