Er staat blijkbaar geen maat op het succes van Alpro. Voor het derde kwartaal op rij weet CEO Bernard Deryckere voor eclatante cijfers te zorgen. Alpro, dat zijn belangrijkste vestiging in Wevelgem heeft, is sinds dit jaar een filiaal van de Franse groep Danone. 

Alpro is een specialist in alternatieve zuivelwaren op basis van soya. Het Franse moederhuis laat deze week verstaan dat Alpro, na een sterke groei in het tweede kwartaal, diezelfde weg gewoon verder zet in het derde kwartaal. Allemaal een pluim op de hoed van CEO en klasbak Bernard Deryckere die Alpro inmiddels al zestien jaar onder zijn vleugels heeft, zij het onder telkens andere aandeelhouders (Vandemoortele, het Amerikaanse White Wave en nu dus het Franse Danone). De groei komt er niet toevallig want Deryckere zorgde voor een grote verbreding van het productenaanbod. Naast producten op basis van soya, worden nu ook zuivelwaren aangeboden op basis van rijst, amandelen, kokos, hazelnoten, haver of cashewnoten. Al dat lekkers wordt wereldwijd verkocht, meer bepaald in ruim vijftig landen.

De fabriek in Wevelgem vaart er wel bij, zowel qua investeringen als qua tewerkstelling. Nog een tip: als het weekblad Trends op zoek is naar een nieuwe Manager van het Jaar, dan moet het niet ver gezocht worden. De immer aimabele visionair Bernard Deryckere! Hij laat de bomen groeien tot in de hemel. Maar Deryckere zelf, met de bescheidenheid hem eigen, verwijst voor de verdienste altijd naar zijn hele team van ruim duizend medewerkers.