WEVELGEM – De Belgische topatlete Nafi Thiam werd door Alpro aangezocht om de rol van ambassadeur voor gezonde voeding op zich te nemen. Beide partijen zijn ook tot een akkoord gekomen. Alpro heeft zijn belangrijkste fabriek in Wevelgem.

Als Europese pionier in plantaardige voeding, is het Alpro’s missie om duurzame, lekkere en plantaardige voeding op de markt te brengen die optimaal bijdragen aan ieders welzijn, met respect voor de planeet. “Een missie die aansluit bij Nafi’s waarden”, heet het bij Alpro. Toen Alpro aan Nafi Thiam vroeg om samen een ontbijtgids uit te werken, hoefde ze niet lang te twijfelen. “Voor ons is het belangrijk dat Nafi zelf enthousiast is over een samenwerking en dat het merk bij haar persoonlijkheid past”, lichten Kim Vanderlinden en Helena Van der Plaetsen, managers van Nafi Thiam toe.

Thiams, dat is bekend, is gezegend met een uitzonderlijk talent én veel charisma. Met olympisch goud en een wereldtitel op zak, en met een score boven de iconische grens van 7.000 punten op haar conto, werd ze in 2017 door de internationale atletiekfederatie IAAF bekroond tot ‘Wereldatlete van het jaar’. Ze groeide in sneltempo uit tot het boegbeeld van de Belgische atletiek. Als jong rolmodel, wil ze bewuste keuzes maken op elk vlak. En daar past ook het nieuwe partnership met Alpro in.

Bewuste keuze

“We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte Alpro ambassadeur”, aldus Steve Gelders, country director bij Alpro. “Authenticiteit speelt een belangrijke rol in die keuze. Toen we Nafi leerden kennen, voelden we meteen een klik met Alpro. Het spreekt voor zich dat een ambassadeur de waarden van Alpro moet uitdragen. Nafi is op een gezonde manier bewust met voeding bezig, zonder compromissen te sluiten op smaak. Dat is exact waar Alpro voor staat. Ze is bovendien een van die charismatische uitzonderingen waar het hele plaatje klopt. Een sportieve, stijlvolle persoonlijkheid die graag lekker én gezond eet. Plantaardige voeding maakt deel uit van Nafi’s levensstijl en Alpro is al een aantal jaren een vaste waarde in haar koelkast.”