WEVELGEM – Voedingsbedrijf Alpro heeft zijn nieuwe logistiek centrum voorgesteld, een investering die gepaard gaat met liefst 40 miljoen euro. Daarmee verankert het bedrijf zich definitief in de regio. Het voedingsbedrijf heeft ook werk voor 133 mensen (100 operatoren en 33 technici).  

Alpro en investeren, het gaat samen als soya en gezonde voeding. De voorbije vijf jaar werd 250 miljoen euro geïnvesteerd in de eigen Belgische vestigingen, waaronder die van Wevelgem. In de fabriek aan de rand van de Leie werken 710 mensen. Het investeringspakket van 40 miljoen euro dat nu werd uitgetrokken, heeft betrekking op de bouw van een nieuw sterk geautomatiseerd magazijn en van een heus Innovatiecentrum voor plantaardige voeding. “In Wevelgem is de productie op vijf jaar tijd verdubbeld”, wist CEO Sven Lamote te melden. 

Het indrukwekkende nieuwe distributiecentrum wordt door het management van Alpro (vertegenwoordigd door CEO Sven Lamote en CFO Ann Dejaegher) een uniek staaltje spitstechnologie genoemd. Alles wordt nu vanuit Wevelgem aangestuurd, terwijl er vroeger voor opslag en distributie vaak beroep moest worden gedaan op derden. “Noem het gerust een vorm van insourcing“, heet het bij Alpro. 

Alpro (555 miljoen euro omzet) is een pionier in plantaardige voeding. De producten worden wereldwijd en met succes gecommercialiseerd. Sinds 2017 maakt Alpro deel uit van de Fransen multinational Danone. Alpro heeft zijn grote groei tot hiertoe gekend onder impuls van Bernard Deryckere, die eind vorig jaar en totaal verrassend vanuit Parijs werd vervangen door de nieuwe nummer een Sven Lamote.