Anke Speelman opent pop-up winkel aan de kust

speelman ankeManufactuur is een van de eerste webwinkels voor dameskledij en accessoires in België. Mode was altijd al een passie van Anke Speelman (foto) en zes jaar geleden maakte ze er haar beroep van. Zopas heeft ze voor de duur van de Paasvakantie ook een pop-up winkel geopend in Sint-Idesbald. In september 2015 opende ze een eerste vaste winkel in Merelbeke. “Ik was al altijd overtuigd dat ik een publiek zou vinden voor een eigenzinnige, elegante en eigentijdse collectie die beantwoordt aan mijn eigen smaak,” zegt Speelman. “Daarom stelde ik een dergelijke collectie samen met nieuwe en verrassende labels, zoals Aymara, Ann Bruggeman, Le Mont Saint-Michel, Les Prairies de Paris en Rue Blanche. Het zijn merken die consumenten niet om het even waar kunnen vinden. Bovendien vullen zorgvuldig gekozen accessoires de collectie aan. Zo bied ik ook speciaal voor Manufactuur ontworpen juwelen, handtassen in fijn leder, sjaals, hoeden, schoenen en handschoenen aan om voor een complete outfit te zorgen.”

 Anke Speelman koos aanvankelijk bewust voor onlineverkoop, omdat het volgens haar een evidentie is dat de moderne consument graag wil shoppen op het moment dat hem of haar  dat het beste uitkomt, zonder last te hebben van files of parkeerstress. Maar ze stuurde dat concept inmiddels ook bij.
“Ik verkoop nu ongeveer 60 procent online en 40 procent op afspraak of in de winkel,” aldus Speelman. “Ik geloof  nu heel sterk in de mix van beiden, zeker in mijn branche. Aangezien ik online begon, staat dit vrij stevig, wat een groot voordeel is ten opzichte van winkels die net omgekeerd werken en vaak de webshop onderschatten qua tijd en investering. Mijn ambitie is dan ook om op termijn nog meer offline punten te openen ter versterking van de online. Zo moeten de offline verkooppunten ook de onlineverkoop helpen stimuleren.” (KC)