Anneke Vanfleteren en Stijn Verbrugghe zijn “Platonisten van het Jaar”

platonist-concertgebouw Brugge

platonist-concertgebouw Brugge

Anneke Vanfleteren (Agristo) en Stijn Verbrugghe (Or Tea?) zijn door Voka West-Vlaanderen uitgeroepen tot de “PLATOnisten van het Jaar”. De mede deelnemers aan het PLATO-programma (ruim 150 mensen) van Voka nomineerden hen omdat zij er voor hen uitspringen op het vlak van ondernemerschap. In een eerste fase werden 22 namen genomineerden om er vervolgens zes te weerhouden, na een onlinestemming die in totaal maar liefst 4.200 stemmen opleverde. Er waren drie finalisten uit de PLATO-groepen met kaderleden van West-Vlaamse bedrijven (PLATO Experten): Nico Van Gorp van TUI, Willy Vercruysse van Metagenics en Anneke Vanfleteren van Agristo. Ook bij de PLATO-groepen met ondernemers (PLATO Ondernemers) waren er drie kanshebbers op de titel: Rose-Anne Braem van Braem, Stijn Verbrugghe van Or Tea? en Kristof Vandenbroucke van PMO. Na een debat konden de aanwezigen vervolgens stemmen op hun favoriet.

Anneke Vanfleteren van Agristo uit Harelbeke heeft al 16 jaar ervaring in marketing en communicatie. “Agristo is een warme plek waar medewerkers zich jeunen, waar ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en verantwoordelijkheid,” aldus de winnares. “Als team streven we dezelfde doelen na. Love my job, love marketing.” Anneke noemt zichzelf ook een echte PLATO-ambassadeur. Ze nam al voor de tweede keer deel en heeft ook haar man aangespoord om PLATO te volgen. “Het is een fantastische manier om je netwerk uit te bouwen”, zegt ze.

Stijn Verbrugghe van Or Tea? Belgium won de award bij PLATO Ondernemers. Hij besloot 3 jaar geleden om samen met zijn beste vriend een zaak te starten: Camellia S. Die is genoemd naar de Chinese theeplant Camellia Sinensis en verdeelt de producten van Or Tea?. “We zien onszelf als echte theemissionarissen,” aldus Stijn Verbrugghe. “Het is onze plicht iedereen te laten kennismaken met de beste soorten thee en mensen te leren het beste kopje thee te zetten. Zo wordt het drinken van thee opnieuw hip en trendy.” Ook Stijn is een echte believer van PLATO. Hij nam eerder al deel aan het Voka-traject Bryo en volgt nu dus PLATO.

 

PLATO is een intensief begeleidings- en ondersteuningsproject voor kmo-bedrijfsleiders en kaderleden, gebaseerd op het peterschap principe. PLATO brengt elke maand gemotiveerde ondernemers en kaderleden samen die hun managementvaardigheden willen aanscherpen. In elke sessie wisselen de deelnemers ervaringen uit en brengen ze elkaar heel wat wijsheid bij. (KC)