Anneleen Cobbaert van BDMO en Dirk Naert van Carré Chocolates krijgen de titel “West-Vlaamse PLATOnist van het jaar”’. Hun mededeelnemers aan het PLATO-programma van Voka West-Vlaanderen nomineerden hen omdat zij er uitspringen op het vlak van ondernemerschap. Liefst 160 PLATO-deelnemers namen deel aan het event waarop de “PLATOnist van het jaar” bekend werd gemaakt. Met die award spreken de deelnemers van PLATO hun appreciatie uit tegenover een mededeelnemer. Liefst 22 genomineerden zaten in de preselectie om de award in de wacht te slepen.

In de categorie PLATO Experten kwam Anneleen Cobbaert van BDMO (Bruggeman & Desouter) uit de bus. BDMO uit Meulebeke is al meer dan een kwart eeuw een gevestigde waarde op de Europese markt voor luxe verpakkingen. Dirk Naert van Carré Chocolates uit Moen werd PLATOnist van het jaar bij de PLATO Ondernemers. Meester-chocolatier Dirk Naert is als fabrikant van fijne likeur pralines vaste leverancier bij tal van chocolatiers en distributeurs in binnen-en buitenland. “Het mooie aan deze award is dat de winnaars verkozen werden door de mededeelnemers van de PLATO-trajecten”, vertelt Heidi Logghe van het PLATO-programma. “De titel is een terechte bekroning van de ondernemersspirit van Anneleen Cobbaert en Dirk Naert.”

PLATO is een intensief begeleidings- en ondersteuningsproject voor kmo-bedrijfsleiders en kaderleden, gebaseerd op het peterschap formule. In gemeenschappelijke sessies (ervaren en jonge ondernemer) worden ervaringen uitgewisseld. Dit jaar bestaat het PLATO-project van Voka West-Vlaanderen 25 jaar. De laatste tien jaar hebben in West-Vlaanderen alleen al bijna 3.000 deelnemers een PLATO-traject gevolgd. (KC)

 PLATOnisten van het jaar