Aquafin investeert 1,5 miljoen euro in nieuwe zuiveringsinstallatie in Beselare

DSC02774Aquafin heeft de poorten van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Beselare geopend. Buurtbewoners konden langskomen en kregen ook een rondleiding over de rioolwaterzuiveringsinstallatie en hoe het zuiveringsproces precies verloopt.

Het Vlaamse rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin startte in het voorjaar van 2014 met de bouw van de installatie in Beselare, een investering van bijna 1,5 miljoen euro. De installatie is sinds juli 2015 in gebruik. Sindsdien zuivert de RWZI dan ook het afvalwater van zo’n 2667 inwoners, waar er in de toekomst nog zo’n 133 bijkomen. De gemiddelde Vlaming produceert per dag zo’n 100 liter afvalwater. In het geval van Beselare betekent het dat de Geluwsebeek verlost werd van een dagelijkse lozing van ruim 260.000 liter afvalwater. Hierdoor zal de waterkwaliteit van de Geluwsebeek aanzienlijk verbeteren.

Aquafin heeft tientallen riool waterzuiveringsinstallaties in West-Vlaanderen, en meer bepaald in het IJzerbekken (31), in de Leiestreek (21) en in het Brugse Ommeland (15). (KC)