Om de twee jaar gaat Designregio Kortrijk op zoek naar de 50 meest innovatieve producten en cases uit de regio. Zij worden beloond met een Designregio Kortrijk award en het bijhorende het DesignX50-label. Dit jaar is Aqualex één van de laureaten. Het bedrijf uit Beveren-Leie valt in de prijzen met zijn Twin Touchpad-designkraan.

Aqualex levert systemen die leidingwater filteren, ongewenste smaken en geuren elimineren en zo voor plat of bruisend water uit de kraan zorgen. Klanten hoeven niet meer met flessen water te zeulen en winnen heel wat plaats. De systemen zorgen bovendien voor een kleinere ecologische voetafdruk. “Naast comfort en duurzaamheid hechten we ook veel belang aan esthetiek”, zegt zaakvoerder Alexander Vanlerberghe. “De erkenning door Designregio Kortrijk toont aan dat de mix van hoogwaardige kwaliteit, spitsvondige innovatie en Italiaans topdesign in de smaak valt. De Twin Touchpad, waarmee Aqualex nu in de prijzen valt bij Designregio Kortrijk, is een multifunctionele designkraan die maar liefst 5 soorten water produceert: warm en koud leidingwater maar ook gefilterd koud, bruisend en kokend water. De kraan is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van chroom tot koper- of goudkleurig.”

Eén van de enthousiaste klanten van Aqualex is Peter Vyncke. Hij is zeer enthousiast over de systemen. “Je hebt 24/7 toegang tot lekker water én moet nooit meer sleuren met flessen water”, zegt hij. “Mijn luiheid dient bovendien het milieu en de maatschappij. Aqualex is de Netflix van het water: het brengt wat ik wil als ik dat nodig heb.” Sinds kort staan er Aqualex-leidingwaterkoelers in de hoofdvestiging van Vyncke in Harelbeke. “Nooit meer gesleur met bidons of flessen, ideaal toch?”, aldus Vyncke.

Op woensdag 18 oktober wordt het boek ‘DesignX50, Designregio Kortrijk Award’ gelanceerd op het innovatie-netwerkevent ‘Verderkijkers’ van Voka. Dat vindt plaats in de Budafabriek in Kortrijk, als openingsevent van Week van het Ontwerpen 2017.