Ardo legt de hand op Spaanse gigant UCR

ardoDe groepen Ardo (Ardooie) en Bonduelle, Europese marktleiders in verwerkte groenten, hebben een deal bezegeld met betrekking tot het Spaanse Ultracongelados de la Ribera (UCR). Krachtens dat akkoord wordt Ardo van de familie Haspeslagh de volledige eigenaar van de aandelen. Op basis van de voorwaarden van de overeenkomst tussen beide bedrijven, verwierf Ardo met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 zowel de Bonduelle-aandelen als de onroerende activa van de site in Benimodo. De transactie zal leiden tot de integratie van de productiefaciliteit in de industriële structuur van Ardo, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de Ardo Group. De bestaande productie afspraken blijven behouden en de fabriek zal de komende vijf jaar producten aan Bonduelle blijven leveren.

In de productie unit in Benimodo (een onooglijk dorp in de provincie Valencia) produceert UCR vandaag bijna 30.000 ton vriesverse groenten en groentebereidingen, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 35 miljoen euro. Met een omzet van meer dan 841 miljoen euro in 2015 is de groep Ardo (met hoofdzetel in het Belgische Ardooie) Europees marktleider in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit. Vandaag telt de Ardo groep twintig productie-, distributie- en verpakkingssites in acht Europese landen en verkoopt wereldwijd 762.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta en rijst.

De groep Bonduelle (met hoofdzetel in het Noord-Franse Villeneuve d’Ascq) is wereldmarktleider in verwerkte groenten en boekte een omzet van 1.982 miljoen euro in het boekjaar dat afliep op 20 juni 2015. Het telt wereldwijd 58 industriële sites en 9.500 werknemers. De groenten van Bonduelle worden geteeld op 128.000 hectare en verkocht in honderd landen via alle mogelijke distributiekanalen en technologieën (in blik, diepgevroren, vers, delicatessen, bereide slaatjes en tussendoortjes). (KC)