RUISELEDE – Als vier bedrijven hun krachten bundelen, moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. Dat is precies wat Vervaeke Windzeilen (Ruiselede), stalinrichter Agro-Service Janssen (Loenhout), DB-Montage (Ruiselede) en Jurn Dely doen. Ze verenigen hun jarenlange kennis en ervaring en richten samen de ASD-Group op. De ASD-Group mikt op de  totaalinrichting van rundvee- en varkensstallen bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De samenwerking moet naar nieuwe groei leiden. Dankzij de samenwerking, heeft de ASD-Group alles van A tot Z in eigen handen: van de verkoop tot de montage.

Eerst even kort voorstellen. Vervaeke is een specialist van windzeilen die in landbouwstallen zorgen voor de nodige ventilatie. Agro-Service Janssen, Jurn Dely en DB-Montage zijn alle drie gespecialiseerde installatiebedrijven voor de landbouwsector. De gebundelde vakkennis in combinatie met de expertise van Vervaeke Windzeilen maakt dat de ASD-Group zich kan profileren als totaalspecialist in stalventilatie en inrichting van rundvee- en varkensstallen. Zegt Kristof Blockeel, CEO van Vervaeke: De kracht van ons team is dat we elk tal van troeven hebben die elkaar mooi aanvullen. Onze opgebouwde kennis en ervaring is soms erg uiteenlopend wat voor een interessante wisselwerking zorgt. Nu gaan we er samen voor met een gedreven team dat wekelijks samenkomt en openstaat voor elkaars ideeën. Ik ben ervan overtuigd dat we mooie dingen kunnen bereiken.”

Van idee naar succesvolle start

Het idee ontstond tijdens een gesprek tussen Kristof Blockeel en Dieter Deschepper van DB-Montage: “We hadden het erover dat veel veebedrijven steeds groter worden en daarbij ook de vraag van onze klanten stijgt naar een deskundige totaaloplossing waarbij er slechts één aanspreekpunt is”, aldus Dieter Deschepper. “We wilden hierop inspelen.”

Dat de oprichting van de ASD-Group een antwoord biedt op deze tendens, wordt bevestigd door de diverse aanvragen die al binnengekomen zijn. “Sinds we het nieuws aan onze klanten meegedeeld hebben, kregen we tal van positieve reacties en staan er zelfs al een aantal topprojecten klaar,” zegt verkoper Bart Janssen. Vanuit hun uitvalbasissen in Loenhout (Antwerpen) en Ruiselede (West-Vlaanderen) wil de ASD-Group vlot projecten verwezenlijken in zowel Vlaanderen als Wallonië. De ASD-group zal in zijn nieuwe gedaante zijn opwachting maken op de beurs AGRO-expo in Roeselare (27, 28 en 29 januari).