Het Roeselaarse prepress bedrijf Athena Graphics van CEO Ignace Cosaert mag eens te meer rekenen op grote erkenning van de buitenwereld. Bij de uitreiking van de EFTA-Benelux Flexo Awards ging Cosaert aan de haal met de award voor meest opmerkelijke technologische innovatie.

EFTA Benelux is de beroepsvereniging voor de flexografische verpakkingsindustrie in de Benelux. Dankzij het ‘Smart Flexo’-concept won Athena Graphics de begerenswaardige award voor de meest opmerkelijke technologische innovatie. Digitale bestanden worden reprografisch geoptimaliseerd én drukplaten worden via ‘flat top dot technologie’ geproduceerd.  Met slechts 4 kleuren wordt een subliem drukresultaat bereikt en wordt flexo pas echt smart.

Het is reeds de tweede innovatie award die Athena Graphics met het concept Smart Flexo in de wacht sleept.  Eerder dit jaar werd dit concept ook bekroond in Frankrijk en nu dus in de Benelux. Ook in London is Athena Graphics genomineerd en eind november komt daar duidelijkheid over en kan de kmo prat gaan op drie overwinningen op een rij.

Het familiebedrijf Athena Graphics bewerkt en beheert digitale bestanden voor grote merken.  Om de groei te blijven bewerkstelligen, moet het succesbedrijf innovatief uit de hoek komen. “Deze Innovatie awards zijn de kers op de taart voor al het harde werk en stimuleert ons alleen maar nog meer om op dit elan verder te gaan.”, aldus een trotse Ignace Cosaert, gedelegeerd bestuurder.