Auchan wil het geheel van zijn diensten (financiën, informatica, aankopen, juridisch departement, enzovoort) groeperen op een gloednieuwe campus in Villeneuve-d’Asq, de Rijselse voorstad. De directie van de Franse retailgroep heeft de plannen toegelicht. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van twintig miljoen euro. Als alles naar wens verloopt zou de Auchan Campus tegen eind 2019 klaar moeten zijn.

Deze investering vormt maar een (klein) onderdeel van een globaal investeringsplan voor de hele groep. Aan dat plan hangt een prijskaartjes van maar liefst 1,3 miljard euro. Auchan wil met name al zijn hyper-en supermarchés in een nieuw kleedje stoppen. Daarnaast wordt ook flink wat geld vrijgemaakt om de digitalisering van een aantal diensten mogelijk te maken.

Tussen directie en vakbonden wordt, naar goede Franse gewoonte, verbaal slag geleverd over het impact dat het groots aangekondigde investeringsplan zal hebben op de tewerkstelling. De bedrijfsleiding heeft het over honderden nieuwe jobs maar de vakbonden hebben daar twijfels over en vrezen veeleer jobverlies. Binnen de groep Auchan werken er wereldwijd 73.000 mensen.