De firma Vandecasteele, de wel bekende regionale Peugeotdealer, heeft zopas samen met klanten, kennissen en vrienden zijn 50e verjaardag gevierd. De autodealer is al vijftig jaar lang een onversneden familiebedrijf. De eerste generatie -vertegenwoordigd door de broers Noël en Bernard Vandecasteele, zijn nog altijd actief maar ze hebben de  operationele fakkel doorgegeven aan hun respectievelijke kinderen Christophe en Nathalie. In de hele groep werken zo’n tweehonderd mensen.

Op vijftig jaar tijd heeft de hard werkende en altijd eenvoudig gebleven familie Vandecasteele om en bij de 250.000 auto’s verkocht. Het verhaal begon in Kortrijk als dealer van het Franse automerk Peugeot. Vandaag wordt in Kortrijk ook de merken DS & Citroën verkocht. De hele groep telt liefst zeven concessies: twee in Kortrijk, een in Wevelgem, een in Moeskroen, een in Ath, een in Peruwelz en een in Doornik. Het handelsmerk en het visitekaartje van Vandecasteele zijn gedurende vijf decennia altijd dezelfde gebleven: de best mogelijke band creëren met de klant, zonder in platte commerce te vervallen.

Met het dynamisme dat haar eigen is, bouwde de familie Vandecasteele ondertussen meer dan 30 jaar geleden (samen met Guy Hannosette) ook een eigen leasingbedrijf uit (Vancia Car Lease), dat uitsluitend voor de b-to-b markt werkt en alle automerken in portefeuille heeft. Om de vijftigste verjaardag niet ongemerkt te laten voorbijgaan, heropent Vandecasteele over enkele maanden zijn totaal vernieuwde showroom in Kortrijk. Een state-of-the art investering.