De wel bekende Zuid West-Vlaamse autodealer Monserez opende zopas zijn gloednieuwe dubbele (BMW, MINI) uitstalraam in Kortrijk, vlak naast het voetbalstadion van KV Kortrijk. Er wordt liever geen investeringsbedrag genoemd, aldus de directie. In 1998 startte Monserez  zijn activiteiten aan de Meensesteenweg 86. Net geen twintig jaar later werden de commerciële gebouwen gesloopt en compleet nieuw opgetrokken. Jean-François Monserez geeft toe dat BMW Belgium veel  bepaalt en daarbij de lat zeer hoog legt. Zoals de eis om twee  afzonderlijke showrooms in te richten. Eén voor BMW, die liefst verdubbelt in oppervlakte, en één voor MINI. Het architectenbureau Van Oost uit Moeskroen realiseerde het nieuwe concept. Het kantoor van Damien Van Oost bewees reeds zijn kunnen op schitterende wijze met de bouw van de Monserez-garage in Aalbeke.

Xavier Monserez nam de volledige leiding van dit niet alledaags project op zich. Beide broers (Jean-François en Xavier) Monserez zijn terecht fier dat hun gebouw volledig voldoet aan de laatste bouweisen en energievoorschriften. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. De nieuwbouw zal gespreid over drie verdiepingen bijna 3.000 vierkante meter oppervlakte beslaan. Een autolift verbindt de 3 verdiepingen. De gekende werkplaats achteraan blijft in zijn originele staat behouden.

BMW is één van de meest succesvolle autofabrikanten. Volgens Jean-François Monserez komt dat net door de permanente innovatie. “Alhoewel  2016 al een super-Monserez-jaar was, voorzien wij dit jaar een verkoop van meer dan 1.300 nieuwe  BMW’s en 220 Mini’s”, zegt Monserez. “Onze investeringen zijn noodzakelijk om de blijvende schaalvergroting zowel qua sales, als administratie en naverkoop op te vangen. Een omzet van bijna 70 miljoen euro boek je niet zomaar. Met deze nieuwbouw sluiten we een drieledig totaal project af en staan we klaar voor de volgende generatie. Ik ben geboren tussen de auto’s en de klanten. Mijn zoon Charles zet nu als telg van de derde generatie zijn eerste stappen in dit bedrijf. De meer dan tachtig gemotiveerde medewerkers hebben van Monserez een begrip gemaakt in Zuid West-Vlaanderen.” De familie Monserez heeft, naast Kortrijk, nog concessies in Aalbeke en Ieper.