De bekende Ford-garage MoveBrugge van Rob de Brouwer en Ellen De Smet langs de Pathoekeweg in Brugge werd recent overgenomen door Autogroep Noordzee NV. Die groep ontstond uit de fusie van de bedrijven van de families Linden en Durie, beiden met ervaring in mobiliteitsoplossingen sinds de jaren 1950 en verdelers van de merken Peugeot en Ford. Met garage Casino-Kursaal NV (Peugeot) en Unicars NV (Ford) hebben ze qua omzet de nummers 1 en 2 in regio Oostende in handen. De totale groep telt 70 medewerkers in 4 vestigingen in Noord-West-Vlaanderen. “Met de overname van MoveBrugge en de fusieoperatie tonen we ons vertrouwen in de langetermijntoekomst van onze garages, in een sector die volop in beweging is,” vertelt Nicolas Linden.

MoveBrugge van de broers Piet en Nicolas Linden heeft een lange traditie. Hun familie verdeelt al Peugeot sinds 1956. Om Ford in héél Noord-West-Vlaanderen te kunnen verdelen, beslisten ze daarna een fusie aan te gaan met Unicars van de familie Durie, die Ford-dealer is sinds 1953. “In de autosector is een consolidatiegolf aan de gang,” vertelt Nicolas Linden. “Die schaalvergroting is nodig om aan de steeds strengere eisen van de constructeurs te kunnen voldoen. De overname van MoveBrugge en de fusie tot Autogroep Noordzee zijn een proactieve stap in die consolidatietrend. Dat twee families met een bijzonder lange ervaring in de autobranche de krachten bundelen, wijst op ons geloof in een duurzame toekomst voor onze garages.”

MoveBrugge was de voorbije 12 jaar dé referentie voor Ford in de ruime Brugse regio. “Daar willen we ook in de toekomst onder de nieuwe naam Unicars verder op inzetten,” vertelt Piet Linden. “We nemen de medewerkers mee over en ook de familiale sfeer blijft behouden. Met Kris Durie krijgt de Brugse Ford-vestiging bovendien iemand met 13 jaar ervaring in de Ford-wereld aan het stuur. Maar de schaalvergroting brengt ook éxtra voordelen met zich mee. Voortaan zullen we nog méér stockwagens ter beschikking hebben en ook het aanbod tweedehandswagens wordt een stuk ruimer. De vestigingen in Brugge en in Oostende blijven trouwens de enige twee Ford-stores in West-Vlaanderen waar je terecht kunt voor de iconische Mustang, de sportieve RS-reeks en de luxueuze Vignale-uitvoeringen.”