Izegem

De autohandelszone Minerva in Izegem werd officieel ingehuldigd bij gastbedrijf Garage Dochy. Burgemeester Bert Maertens en Geert Sanders, algemeen directeur van WVI (West-Vlaamse Intercommunale) kwamen het symbolische lintje kwamen knippen. Minerva biedt een gunstige commerciële ligging waar autobedrijven nog kunnen uitpakken met een showroom.

De WVI bestempelt Minerva als een specifieke bedrijvenzone voor bedrijven die op de een of de andere manier actief zijn in de autohandel (groot- en kleinhandel in voertuigen, verkoop van onderdelen evenals het herstellen van auto’s, vrachtwagens en moto’s). Samen met meubelzaak Top Interieur en het winkelcomplex FrunPark vormt de autohandelszone één commerciële cluster die vlot bereikbaar is. Dankzij de nieuwe fietstunnel onder de N36 en de aanleg van een fietspad kunnen tweewielers de zone ook veilig bereiken.

De 4,7 ha grote zone werd Minerva gedoopt, naar de roemruchte Belgische fabrikant van luxe-auto’s. “We hebben alle mogelijke synergieën op het gebied van ligging benut en optimaal afgestemd op de doelgroep”, verduidelijkt Geert Sanders. “Zo willen we autobedrijven de kans geven zich te vestigen op een aantrekkelijk bedrijventerrein, waar handel nog expliciet mogelijk is. De strenge bouwvoorschriften komen tevens ten goede van de kwaliteit van de autohandelszone.”

Het ‘Minerva-park’ is vandaag de thuisbasis voor Garage Dochy (erkende Mazda-verdeler), Campirama (verdeler van kampeerwagens), SJ’s Garage (service, diagnose en herstelling van alle merken), Banden Casier (bandencentrale) en Autobedrijf Verfaille/Kart-events (verkoop van jonge tweedehandswagens en outdoor-karting evenementen op locatie). Momenteel zijn er op de autohandelszone Minerva nog twee percelen beschikbaar.