BRUGGE – AVERE Belgium, de nationale vereniging van elektrische voertuigen, organiseert  in samenwerking met de Vlaamse Overheid de Clean Power for Transport Roadshow. Op vrijdag 20 april vindt in het Brugse provinciehuis Boeverbos een studiedag plaats voor bedrijfsleiders, fleetmanagers, mandatarissen en mobiliteitsverantwoordelijken van lokale overheden. Zij kunnen er alles ontdekken over de technologische ontwikkelingen, beleidsvoering en toekomstvisies in de sector.

De markt rond elektrische voertuigen is één van de snelst groeiende sectoren van het land. En dat is goed nieuws. Als vereniging van elektrische voertuigen in België, wil AVERE Belgium (voorheen ASBE) de smaak aanmoedigen om elektrisch te rijden. De CPT Roadshow deed al verschillende steden aan waaronder Boom en Leuven. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april is Brugge aan de beurt. “Samen kiezen voor elektrisch rijden is samen werken aan de toekomst”, vertelt Philippe Vangeel, secretaris-generaal van AVERE Belgium. “Elektrisch rijden is één van de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag in de strijd tegen de klimaatverandering. Bedrijfsleiders, fleetmanagers, mandatarissen en mobiliteitsverantwoordelijken van lokale overheden, spelen hierin een cruciale rol. Zij hebben de verantwoordelijkheid maar ook de slagkracht om binnen hun organisatie de overstap naar elektrisch rijden te faciliteren. Daarom willen we hen tijdens de roadshow tonen wat deze shift allemaal te bieden heeft.”

Mythes ontkrachten

In een interactief kader maken bekende gastsprekers uit de sector de professionals en ambtenaren wegwijs in de nieuwste technologieën en uitdagingen in de sector. Daarnaast kunnen de bezoekers deelnemen aan verschillende panelgesprekken en gerichte vragen stellen aan ervaren experts uit de business. “Jammer genoeg bestaan er ook nog veel misvattingen omtrent elektrisch rijden”, vertelt Philippe Vangeel. “Elektrisch rijden zou duurder zijn, maar aan het einde van de rit blijkt steeds dat elektrisch rijden effectief goedkoper is. Met deze roadshow willen we daarom alle mythes rond elektrisch rijden en elektrische voertuigen ontkrachten en zo veel mogelijk bezoekers warm maken voor dit duurzaam alternatief van de vervuilende benzine- of dieselwagen.

De bezoekers kunnen ook in gesprek treden met mensen die reeds langer met een elektrisch voertuig rijden. “Eigenaars van een elektrische wagen keren nooit meer terug”, vertelt Philippe Vangeel. “Ze weten waarover ze spreken. Ze kennen de zuinigheid, stilte en het comfort en gebruiksgemak van hun wagen en zijn daarom een ideaal klankbord om anderen te overtuigen. Met de roadshow willen we een krachtig signaal sturen vanuit de community rond elektrische voertuigen. We hopen dat elke bezoeker het evenement verlaat overtuigd dat zijn volgende vervoersmiddel elektrisch zal zijn.”

Meer info via http://www.ikrijelektrisch.be/