Balta heeft voor het eerst sinds zijn beursintroductie van juni resultaten bekend gemaakt. Het betreft cijfers over de eerste zes maanden. Het rapport oogt mooi. Zo groeiden de omzet met 15 procent naar 334 miljoen euro en maakte ook de bruto bedrijfswinst een klim met 11 procent naar 46 miljoen euro. De overname van het Californische Bentley Mills heeft in belangrijke mate bijgedragen tot de huidige balans.

Bij Balta werken er wereldwijd 3.600 mensen, waarvan het grootste deel (2.800) in eigen land waar de vloerbekledingsgroep liefst elf productie centra telt. Het leeuwendel van de productie situeert zich in West-Vlaanderen. In deze fase wordt alleen al in België gezocht naar 120 nieuwe medewerkers.

CEO Tom Debusschere toont zich erg enthousiast over de net gepubliceerde cijfers maar ook over de beursgang. Hij noemt de beursgang een onverdeeld succes en hij heeft daar ook zijn verklaringen voor. Dankzij het beursgeld kan er volop geïnvesteerd worden, is er ruimte voor overnames en werd de schuldenlast via herfinanciering ook danig verlicht Het Balta-aandeel zakte sinds de IPO met zowat tien procent in waarde, ook al hebben beursspecialisten van Belgische grootbanken op termijn hoge verwachtingen in het aandeel. Balta is de grootste tapijtgroep van Europa en heeft nog eigen fabrieken in de VS en in Turkije.