Balta plukt Lieven Vandendriessche weg bij Bekaert Deslee

Lieven Vandendriessche HR -290816Lieven Vandendriessche wordt de nieuwe algemeen directeur van Balta Carpets (residentieel & commercieel). Hij zal zodoende ook  vanaf 1 oktober deel uitmaken van het managementcomité van de Balta Group. Lieven Vandendriessche was sinds 2011 in een gelijkaardige functie aan de slag bij Bekaert Deslee, de wereldleider in matrastextiel. In die rol was hij verantwoordelijk voor research, development, operations, verkoop en marketing voor een afdeling van meer dan 100 miljoen euro, met productievestigingen in Turkije, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Polen en Estland. Voordien was hij operationeel directeur Deceuninck, een beursgenoteerde wereldleider in profielsystemen voor pvc-ramen. Daar leerde hij ook Tom Debusschere, de huidige CEO van de Balta Group kennen; De twee vinden elkaar nu terug bij een ander bedrijf.
Lieven Vandendriessche is tevreden met zijn nieuwe uitdaging: “Balta’s producten, marktpositie en professionalisme zijn indrukwekkend,” zegt hij. “Ik kijk ernaar uit om samen met het managementteam te de groeistrategie te realiseren.” Ook Tom Debusschere is een gelukkig man: “De uitgebreide ervaring van Vandendriessche in private equity en textiel, zijn de juiste competenties om de groei binnen onze divisie tapijten te versnellen,” aldus Debusschere. “Bovendien ben ik ervan overtuigd dat zijn ondernemende spirit en consensuele persoonlijke aanpak perfect aansluiten bij onze Balta-mensen, onze klanten en onze aandeelhouders.”

De Balta Group is de grootste producent van textielvloerbekleding in Europa. Balta Group heeft een geconsolideerde bruto-omzet van meer dan 600 miljoen euro en exporteert 95 procent van zijn producten naar meer dan honderd landen landen wereldwijd. (KC)