KORTRIJK, HONGKONG – Tijdens de 23e editie van de beurs CineAsia 2017 in Hongkong, ging Barco met een niet alledaagse onderscheiding lopen. Het Kortrijkse bedrijf werd erkend en in de bloemetjes gezet als Technology Innovator of the Year. De Kortrijkse bioscooprojectoren worden geroemd als het neusje van de zalm. 

Exploitanten van bioscoopcomplexen over de hele wereld zijn het aan zichzelf en hun klanten verschuldigd om mee te springen op de kar van de innovatie. De digitale projectoren van Barco worden al jaren geroemd als ‘het van het’ in de wereld van de cinema uitbating. Barco biedt daarbij een heel gedifferentieerd en ook compleet gamma aan. Het aanbod is gebaseerd op een sterk staaltje innovatie dat in Kortrijk zijn beslag krijgt.

In Hongkong mocht Wim Buyens, senior vice president bij Barco, de award in ontvangst nemen. “Dit is de erkenning voor alles wat we willen bereiken”, aldus Buyens. “Zoals ook al de voorbije zes decennia gebeurde, zullen onze mensen ook in de toekomst blijven in de spits van de innovatie lopen.”

Recent haalde Barco nog grote bestellingen voor zijn high end projectoren binnen in Singapore en Maleisië.