Barco heeft nieuwe CEO

In eenJan de Witte S2 kurkdroge persmededeling laat Barco weten dat het een opvolger heeft gevonden voor CEO Eric Van Zele. De keuze viel op Jan De Witte (52), die tot voor kort voorzitter én CEO was van de “globale healthcare IT”-divisie van multinational General Electric (GE). Voor GE was hij ook al zestien jaar actief in het buitenland, meer bepaald in de VS en Frankrijk. Hij is dus erg ervaren en zeer vertrouwd met de beeldvorming in de medische informatica, uitgerekend één van basisactiviteiten van Barco.

Jan De Witte zetten zijn eerste carrièrestappen bij McKinsey waar hij vijf jaar actief bleef, achtereenvolgens in de kantoren van  Brussel, Amsterdam en Zürich. Hij volgde toen de klanten in de industrie en de transportsector op. Tussen 1987 en 1991 werkte hij op managementniveau bij de Belgische vestigingen van Procter & Gamble. Jan De Witte is burgerlijk ingenieur elektromechanica en heeft een MBA van de Harvard Business School. Merkwaardig: bij Barco kan niemand zeggen van waar Jan De Witte afkomstig is. Alleen dit: hij is een Vlaming. Merkwaardige vorm van communicatie voor een beursgenoteerd bedrijf.

Barco was al geruime tijd op zoek naar een opvolger voor Eric Van Zele. Omdat de zoektocht niet gemakkelijk was, werd zijn mandaat ook met enkele jaren verlengd. (KC)