Barco stelt zijn nieuwe CEO en CFO officieel voor

barco-ceo-en-cfoBarco heeft in Kortrijk zijn nieuwe CEO, Jan De Witte, en zijn nieuwe CFO, Ann Desender, officieel voorgesteld. De Witte volgt Eric Van Zele op. Van Zele wist te melden dat de zoektocht naar een witte raaf veel tijd (twee jaar) in beslag heeft genomen, maar hij noemde zichzelf nu een gelukkig man met zijn opvolger. Jan De Witte is een Oost-Vlaming (Sinai), 52 jaar oud, burgerlijk ingenieur en MBA-gediplomeerd (Harvard) en gehuwd “met zijn eerste lief” met wie hij drie nog studerende kinderen heeft. Het grootste tijd van zijn professionele loopbaan bracht hij door in de States, waardoor hij naar eigen zeggen het Nederlands wat verleerd is.

Hij werkte achtereenvolgens voor Procter & Gamble en McKinsey, alvorens zeventien jaar aan de slag te gaan bij de multinational General Electric. De voorbije drie maanden heeft hij zich in alle stilte maar intens voorbereid op zijn nieuwe job bij Barco. Hij reisde de wereld rond, van de VS over de Europese filialen tot in India, China en Japan. Barco heeft zijn tentakels in alle windstreken. Op het hoofdkwartier van Barco nam hij de voorbije weken ook ruim de tijd om zijn top- en middenkader, maar ook de mensen uit de R&D, nader te leren kennen, alles bijeen zo’n duizend man. De voorbije maanden reed De Witte nog in tandem met Van Zele, vanaf begin oktober is hij alleen kapitein aan boord.

De nieuwe CFO Ann Desender (45) is een West-Vlaamse, naar eigen zeggen gelukkig gehuwd, moeder van twee kinderen en een eigen “Barco-product”. Bij Barco werkt ze al acht jaar opeenvolgend, na eerdere jobs bij Arthur Andersen, Deloitte en Unilin. Bij Unilin hielp ze destijds mee aan het overnameproces door de Amerikaanse groep Mohawk. Zij volgt Carl Peeters op die vertrok naar eenzelfde functie bij Greenyard Foods. (KC)