Kortrijk, 
De Belgische Vereniging van Financiële Analisten (BVFA) beloont het investor relations-team van Barco met de prijs voor Beste Financiële Communicatie 2017. Na een tweede plaats in de categorie ‘kleine en middelgrote ondernemingen’ vorig jaar kwam het technologiebedrijf dit jaar als globale winnaar uit de bus. 

De BVFA deelt sinds 1957 elk jaar prijzen uit aan ondernemingen die uitblinken op het vlak van informatie voor en communicatie met financiële analisten. De winnaars worden gekozen door een professionele jury die bestaat uit leden van voornamelijk investeerdersverenigingen en lokale en internationale financiële analisten. Zij beoordelen de financiële communicatie van 50 Belgische beursgenoteerde bedrijven op verschillende aspecten: niet-financiële informatie (strategie, oplossingen en diensten, risico’s, enzovoort), financiële informatie (jaarverslag, persberichten, jaarrekening en toelichtingen) en investeerdersrelaties.

Barco kreeg dit jaar de hoogste eindscore en kaapte zo de hoofdprijs weg. “Wij zijn blij en trots dat we met goud naar huis gaan”, aldus Carl Vanden Bussche, vice president investor relations bij Barco. “Deze prijs is een pluim op de hoed van het hele team: ons investor relations team maar ook voor de collega’s van corporate communications en finance. De voorbije jaren hebben we grote inspanningen geleverd om het strategische verhaal van Barco aan te scherpen en te verduidelijken. We willen een betrouwbare partner zijn voor onze interne en externe stakeholders en blijven investeren in een constructieve dialoog met de financiële wereld. Deze award is een mooie bekroning van onze inspanningen maar zeker niet het eindpunt. We zijn vastberaden om onze financiële communicatie en onze diensten tegenover investeerders te blijven versterken en verbeteren.”