Het retaillandschap blijft voortdurend veranderen. Minder dan een jaar na de opening van de eerste nieuwe discountwinkel Yess! in Roeselare opent de Brugse ondernemer Bart Coeman, die eerder Fun uitbouwde tot een topspeler in de vrijetijdsretail, op 23 februari in Maldegem al een derde winkel van zijn nieuwe formule. In november 2016 opende ook al een Yess!-vestiging de deuren in Aarschot.

Yess! is een discountconcept in de non-food en doet denken aan wat Action biedt. De Yess!-formule focust op mode accessoires, personal care, tuindecoratie, party, tafeldecoratie, huishoudelijk textiel, schoonmaakgerief, huishoud, koken, bakken, hobby voor kind en volwassenen, opbergen, gordijnen, wanddecoratie, inpakken, gifts, electronics, batterijen en snoep. “Ik geloof 100 procent in de discountformule”, zegt Bart Coeman. “Consumenten zullen ook de komende jaren verplicht worden om elke cent die ze uitgeven twee keer om te draaien. Dat geldt niet alleen in de voeding, waar de discountformules hun omzet vorig jaar met 25 procent zagen stijgen, terwijl de traditionele formules het met een omzetstijging van 1 procent moesten doen, maar ook in de productcategorieën die wij met Yess! aanbieden. Onze formule is ideaal om consumenten ook flink wat geld te doen besparen op hun niet-dagelijkse huishoudelijke aankopen.”

Yess! draagt naar eigen zeggen dus een stevig steentje bij om het huishoudbudget in evenwicht te houden. “In de nieuwe winkel vinden de consumenten een assortiment met liefst 13.000 items”, zegt Bart Coeman nog. “In dat assortiment zitten ook tuinmeubelen en tuindecoratie maar ook 2.500 items die minder dan één euro kosten.”