Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, heeft zich voor de volle honderd procent ingekocht in het Oostendse vastgoedproject Oosteroever. Het duo nam het aandelenpakket van vijftig procent -in handen van de combinatie BPI/CFE- over. Oosteroever is een residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. De prijs van de transactie bedraagt volgens beide partijen 24 miljoen euro.
Na zeven jaren van goede en vruchtbare samenwerking, motiveert Groep Versluys deze transactie vooral door zijn ambitie om in de toekomst het project op een zelfstandige basis verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Dit biedt aan BPI/CFE ook de kans om verder te investeren in verschillende stedelijke projecten van grote omvang, aldus het officiële persbericht. Jacques Lefèvre, CEO van BPI bevestigt dat ook. “Toen we in 2010 beslisten om mee te werken aan twee PPS‐projecten (Publiek‐Private Samenwerking) was het voor BPI voor de hand liggend om samen te werken met de Groep Versluys”, aldus Lefèvre. “De Groep Versluys genoot van een zeer goede kennis van de lokale markt. Langs onze zijde beschikten wij over meerdere expertises : de ervaring van grote stedelijke ontwikkelingen waaronder één aan de kust (La Réserve in Knokke), de kennis van ons aannemingsbedrijf MBG in de constructie van torengebouwen en een bijzondere financiële soliditeit dankzij de steun van ons beursgenoteerd moederbedrijf CFE. De moderne visie van Bart Versluys en de vakkundigheid van zijn team hebben bijgedragen tot het succes van deze operatie.”
Toen Groep Versluys en het beursgenoteerde CFE in 2010 een 50/50 participatie namen in het ambitieuze Oostendse massaproject “projectontwikkelingssite Oosteroever”, hadden beide partijen de bedoeling het Oostendse havengebied een boost te geven met een trendy woonwijk en met de ontwikkeling van een duizendtal nieuwe wooneenheden en bijhorende retail ontwikkeling. Eind 2013 werden de bouwwerkzaamheden opgestart. Ondertussen werden verschillende deelfasen uitgevoerd met de definitieve oplevering van een honderdtal flats. Nu staat een nieuwe fase in de stijgers.