OOSTENDE – KV Oostende, de professionele voetbalvereniging die tot voor kort aan Marc Coucke toebehoorde en nu aan Peter Callant, krijgt steun uit onverwachte hoek. Bart Versluys, actief in vastgoed, wil mee zijn schouders zetten onder het nieuwe project. Hij schrijft zich in om alvast 5 procent van de aandelen van de voetbalclub te kopen. 

Bart Versluys is niet bepaald een grote voetbalfan, maar heeft wel een zakelijke neus. De oproep van Peter Callant om ook minderheidsaandelen in KV Oostende te koop aan te bieden, is niet in dovemansoren gevallen bij Bart Versluys, al heeft zijn goede vriend Marc Coucke ook ongetwijfeld iets in zijn oor geblazen.

Bart Versluys heeft alvast te kennen gegeven dat hij 5 procent aandelen in KV Oostende zal kopen. Een opsteker voor Heistenaar Peter Callant. Versluys zegt dat hij daarvoor ook een goede reden heeft. “Het negativisme waarmee de media het hele dossier van de overdracht van KVO benaderd hebben, spoort me aan om een positief signaal uit te sturen”, aldus Versluys. Bart Versluys leende eerder ook al zijn naam aan het voetbalstadion alsook aan de naburige sporttempel van basketbalclub Oostende, die nu bekend staat als de Versluys Arena.     

In december viel de naam van Versluys al als mogelijke overnemer van de meerderheid van de aandelen in de Oostendse voetbalvereniging. Maar dat gerucht in de pers is, zoals ook andere geruchten (familie Vandermarliere werd ook gekoppeld aan KVO) loos gebleken.