Bavik gooit grote ogen op World Beer Festival

de-brandere-b-en-i

Op de World Beer Awards, ging een West-Vlaamse brouwerij met de hoogste onderscheiding lopen. Elk jaar worden de beste bieren verkozen op de World Beer Awards per categorie.  Dit jaar mocht de brouwerij De Brabandere uit Bavikhove opnieuw verschillende prijzen in ontvangst nemen. De  Bavik Super Pils, vorig jaar een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge, werd op deze internationale wedstrijd op dezelfde manier gezegend  in de categorie German-style Pale Lager. Brouwerij De Brabandere houdt al jarenlang vast aan hun brouwproces alsook aan hun recept. Men kan dus stellen dat het uniek brouwproces van deze Super Pils het verschil maakt.

Brouwerij De Brabandere past de brouwmethode van high-gravity bewust niet toe. De brouwers geloven erin dat alle ingrediënten vanaf het begin in contact moet komen met 100 procent van het brouwwater. Dit zorgt voor een beter aroma en stabiliteit in het eindresultaat. Ten tweede gebruikt de brouwerij enkel de aromahoppen Saaz-Saaz wat voor een edelere bitterheid zorgt. Het lange en koude gistings- en lageringsproces van 38 dagen zorgt voor een natuurlijke helderheid en smaakstabiliteit.  De Bavik Super Pils wordt ook niet gepasteuriseerd waardoor de pils glashelder blijft.

Naast de Bavik Super Pils vielen ook de Petrus Aged Pale en Petrus Aged Red in de prijzen met een gouden medaille in de categorie Wood Aged beer en in de categorie Fruit Lambic. Brouwerij De Brabandere heeft een traditie van ruim 120 jaar en dit inmiddels al vijf generaties lang. Momenteel geeft Ignace De Brabandere meer en meer de fakkel door aan zoon Bert. (KC)