OOSTENDE – Basketbalclub Oostende wil de horeca een duw in de rug geven. De club doet dat door drie master chefs uit te nodigen naar de Versluys Dôme ter gelegenheid en in marge van de play-offs. Topsport en topculinair, het kan hand in hand gaan.

In de komende play-offs is het sportief-culinaire initiatief “Boys & Balls” aan zijn tweede editie toe. Op het succes van vorig seizoen wil Basketclub Oostende (BCO) voortbouwen. Vorig jaar had BCO de chefs van volgende restaurants op bezoek: Floris uit Brugge, Willem Hiele uit Koksijde en Jardin uit Knokke. Samen waren ze goed voor één ster. Dit jaar gaat BCO een stapje verder wat goed is voor zeven sterren samen. De titelverdediger in het Belgische basketbal brengt vier chefs in de keuken van het VIP-restaurant van de Versluys Dôme. Cardinal, BCO’s huiscateraar, neemt de coördinatie in handen.
Michaël Vrijmoed (restaurant Vrijmoed, Gent) is op zaterdag 26 mei bij de eerste kwartfinale te gast bij BCO. Hij heeft twee Michelinsterren en haalt 16 op 20 in GaultMillau. Angelo Rosseel (restaurant La Durée, Izegem) staat op vrijdag 1 juni achter het fornuis bij de eerste halve finales. Hij heeft eveneens twee Michelinsterren en haalt ook 16 op 20 in GaultMillau. Hendrik Dierendonck (Carcasse, Koksijde) is de gastkok op zaterdag 9 juni in de eerste finale. Hij heeft één Michelinster en haalt 14 op 20 in GaultMillau. Tim Boury (restaurant Boury, Roeselare) is bij de derde finalewedstrijd op woensdag 13 juni de gastkok. Hij haalt twee Michelinsterren en heeft 17 op 20 in GaultMillau te Roeselare.

Heilig getal zeven

Alle data zijn wel onder voorbehoud. Ze zijn vastgesteld vanuit de hoop dat BCO eerste eindigt in de reguliere competitie. Indien BC Oostende wordt uitgeschakeld in de play-offs dan vervallen uiteraard ook de events met de chefs gepland voor die wedstrijden. Zeven wordt bijna het heilige getal dit seizoen. De zeven culinaire sterren, die de vier gastkoks verzamelen, wijzen op de zevende landstitel op rij die Basketclub Oostende kan halen dit seizoen. Historisch is dat ongezien in de Belgische basketgeschiedenis én uitgerekend dat uitmuntend sportief palmares zal men kunnen smaken in de Versluys Dôme. Dit ongeëvenaarde karakter van uitmuntendheid zal tevens terug te vinden zijn in elk gerecht dat elke topchef bij Basketclub Oostende zal serveren.

info: Reservaties via vflamez@bcoostende.com