ROESELARE  – beMatrix, wereldspeler in een nichemarkt van modulaire standenbouwsystemen, is afgelopen woensdag uitgeroepen  tot winnaar van de European Business Award (categorie: omzet tot 25 miljoen euro omzet) tijdens de grote Europese finale in de Poolse hoofdstad Warschau. In het 11-jarig bestaan van de European Business Awards is beMatrix de eerste Belgische firma die met deze award gaat lopen. Uniek zeg maar.

Meer dan 450 Europese bedrijfsleiders verzamelden afgelopen week in Warschau voor een 2 daags prestigieus event met politici, ambassadeurs en  academici om uit te maken wie met de hoogste onderscheiding huiswaarts ging. Het ‘Eurosong voor bedrijfsleiders & CEO’s’  noemde de organisatie het in de openingsspeech, maar dan zonder voting systeem en met een geloofwaardige, strenge jury.

beMatrix was één van de 13 winnaars na een finale live jury sessie, na een selectieprocedure die midden vorig jaar startte met duizenden bedrijfsdossiers uit  34 landen. Afgelopen dinsdag werden in de Hilton in Warschau alle nationale winnaars in hun categorie onderworpen aan een spervuur van vragen tijdens de live-jury sessie/workshop. Men koos uiteindelijk voor beMatrix uit alle nationale winnaars omwille van de sterke, maar stabiele financiële groei en inzet op het gebied van R&D. Ook de duurzame aanpak in de ontwikkeling van productgamma en in de dagdagelijkse werking van het bedrijf, werd naar waarde geschat.

beMatrix telt nu wereldwijd meer dan 140 werknemers en heeft de ambitie om in 2018 een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro te realiseren, met een productie van 140.000 kaders per jaar. Het Roeselaarse bedrijf is een producent van modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays. “Innovatie zit in ons DNA en heeft van beMatrix een echte trendsetter gemaakt in de internationale standenbouwwereld”, aldus CEO Edwin Van der Vennet. “Het heruitvinden van systemen voor standenbouw en evenementen, dat is onze missie.”