Beaulieu bouwt nieuw hoofdkwartier

Geert Roelens HRBeaulieu International Group (BIG) bouwt in Wielsbeke een nieuw hoofdkwartier, annex bedrijfsmuseum. In de loop van 2016 wordt begonnen met de werken. De nieuwbouw komt op de plaats waar Roger De Clerck destijds (1958) met zijn activiteiten begon vanuit een veredelde hoeve. De nieuwe hoofdzetel van BIG zal zich uitstrekken over een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Naast kantoren voor 150 kaderleden, zal er ook ruimte zijn voor een labo alsook voor een soort van bedrijfsmuseum waarin de rijke geschiedenis van het bedrijf wordt getoond. Nu is de hoofdzetel van BIG gevestigd in Waregem.

Beaulieu International Group, nog altijd eigendom van de familie De Clerck (Francis, Dominiek, Ann en Luc) bestaat uit drie business units, samen goed voor een omzet van 1,7 miljard euro en 4.200 jobs (de helft in België). ‘Flooring Solutions’ is in Europa marktleider in vloerbedekkingen waarbij het hele gamma wordt verkocht (tapijt, naaldvilt, vinyl, LVT & hout). Tapijt is nog amper goed voor 5 procent van de totale groepsomzet. Een tweede business unit ‘Granules’ is actief in de productie van polypropyleenkorrels voor tal van toepassingen. Onder de derde business unit ‘Engineered Products’ zijn de activiteiten Fibres, Yarns, Technical Textiles en Technical Sheets ondergebracht.

Onder impuls van de nieuwe CEO, Bruggeling Geert Roelens, wordt een nieuw verhaal geschreven met nadruk op investeringen a rato van 100 miljoen euro per jaar. Rond deze tijd wordt er in de VS een nieuwe fabriek voor vinyl opgestart, goed voor een capaciteit van 35 miljoen vierkante meter per jaar. Binnen de kortste keren zal er naast deze nieuwe fabriek, nog een bijkomende unit gebouwd worden omdat de vraag naar vinyl fenomenaal is. BIG kondigt ook de bouw aan van een nieuwe fabriek in Spanje. Daar zal kunstgras worden geproduceerd. (KC)