WIELSBEKE – Beaulieu International Group (BIG) tekent voor een strategisch belangrijke zomerdeal. Het verwerft de destijds onafhankelijk geworden dochterbedrijven  Beaulieu of Canada en Beaulieu of Australië. Verkoper is Mieke De Clerck, die tot voor enkele jaren gehuwd was met Carl Bouckaert. Mieke De Clerck is de zus van de huidige BIG-CEO en sterke man Francis De Clerck. De West-Vlaamse groep profileert zich daarmee meer dan ooit als een volwaardige multinational met liefst 5.000 medewerkers op de betaalrol en een globale aanwezigheid op omzeggens alle continenten. 

De nieuw overgenomen bedrijven hebben samen een omzet van 150 miljoen dollar. BIG zelf tekent, na deze zomerdeal, voor een geconsolideerde omzet van 2 miljard euro. Door de beide bedrijven te integreren, ontstaat volgens het management van BIG een veel sterke groep met heel wat groeicapaciteit. Beaulieu Canada (400 medewerkers, circa 100 miljoen euro omzet) heeft een grote tapijtfabriek in Québec maar verdeelt ook andere vloerbekleding (zoals vinyl of laminaat) op de Canadese markt. Beaulieu Australië (90 medewerkers, crca 50 miljoen euro omzet) heeft nabij Brisbane een state-of-the art fabriek voor tapijten. James Neuling, vice-president van Beaulieu Flooring, heeft het over twee zeer complementaire bedrijven in twee bijzonder belangrijke markten.

BIG telt, na deze deal, 27 fabrieken en 16 vertegenwoordigingskantoren in alle uithoeken van de wereld. “Gezien de historische banden met Mieke De Clerck, zit er een logica in het feit dat BIG als gepriviligeerd partner werd gekozen en deze beide bedrijven onder zijn hoede neemt”, aldus nog Erwin De Deyn namens BIG. BIG werd opgericht in 2005 onder impuls van Francis, Luc en Ann De Clerck (gehuwd met Stefaan Colle). Mieke De Clerck gaf er altijd de voorkeur aan om een eigen koers te varen, met Beaulieu of America, Beaulieu of Canada en Beaulieu of Australië. Die drie bedrijven  werden nu zonder onderscheid van de hand gedaan.