Het in moeilijkheden geraakte Beaulieu of America (BOA) krijgt een reddingsboei toegeworpen. De Amerikaanse tapijtenkoning Bob Shaw (Engineered Floors) koopt het gros van de activiteiten van BOA over. Eerder dit jaar had BOA bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. Beaulieu of America zag de voorbije tien jaar zijn omzet afkalven en halveren, van ruim 1 miljard dollar omzet naar 525 miljoen dollar. Daar bovenop kwamen zware verliescijfers. Beaulieu of America vormde al geruime tijd geen onderdeel meer van de Beaulieu-groep. Mieke De Clerck en haar ex-man Carl Bouckaert vaarden al jaren een totaal onafhankelijke koers.

De integratie van BOA binnen Engineered Floors betekent concreet dat de concurrentie op de Amerikaanse tapijtmarkt scherper dan ooit zal zijn. Op die markt heeft Balta zich onlangs een positie gekocht door de overname van het Californische Bentley Mills. Engineered Floors is immers een belangrijke, zeg maar cruciale speler die volop investeert in nieuwe productie capaciteit.

Bob Shaw, de nieuwe eigenaar van Beaulieu of America, wordt wel eens vergeleken met Roger De Clerck. Net als de Clerck wordt Shaw bestempeld als een pionier en een icoon in de sector.